Mainos
Mainos

Useita päiviä jäätävissä olosuhteissa – lääkäri pääsi luolatutkijan luo

Kaksi luolapelastamiseen erikoistunutta lääkäriä Itävallasta ja Italiasta yrittää saada vakavasti loukkaantuneen saksalaistutkijan pois Saksan syvimmästä luolasta.

Tutkija Johann Westhauser joutui Alpeilla Berchtesgadenin alueella sijaitsevan luolan vangiksi viime sunnuntaina.

Tietojen mukaan itävaltalaislääkäri pääsi loukkaantuneen tutkijan luo kuuden jälkeen tänä iltana. Italialaislääkärin on myös määrä päästä luolan pohjalle tänään. Lääkärit antavat yhdessä arvion, milloin ja millä tavalla tutkija voidaan siirtää viiden väliaseman kautta maan pinnalle.

52-vuotias kokenut tutkija oli sunnuntaina kahden avustajansa kanssa Jättiläiseksi nimetyssä luolastossa, kun yksi kalliosta irronneista kivistä osui hänen päähänsä.

Westhauser kärsii ilmeisimmin vakavasta aivotärähdyksestä. Lääkärit ovat päätelleet kuvien perusteella, että hänellä on samankaltainen aivovaurio kuin F1-kuljettaja Michael Schumacherilla, vaikka tutkija on yhä tajuissaan ja vakaassa tilassa.

Lääkäreiden mukaan tutkijan pitäisi olla jo kolmatta päivää teho-osastolla eikä yli kilometrin syvyydessä vuoren sisällä. Westhauserin kerrotaan olevan kuitenkin fyysisesti ja henkisesti erittäin vahva, mikä on auttanut häntä selviytymään jäätävissä ja kosteissa luolaolosuhteissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme