Mainos
Mainos

Kolme avaruuslentäjää kohti Kansainvälistä avaruusasemaa

Baikonurin avusruuskeskuksesta Kazakstanista nousi lauantaina venäläinen Soyuz-avaruusalus kohti Kansainvälistä avaruusasemaa. Aluksessa on mukana kolme avaruuslentäjää. Aluksen on määtä telakoitua asemaan maanantaiaamuna.

Venäläinen Soyuz-avaruusalus nousi lauantaina Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanista kohti Kansainvälistä avaruusasemaa mukanaan kolme avaruuslentäjää. Aluksen on määrä telakoitua asemaan maanantaiaamuna.

Kansainvälisen avaruusaseman kahdeksannesta miehistöstä yksi on venäläinen, yksi amerikkalainen ja yksi espanjalainen, joka edustaa Euroopan avaruusjärjestöä Esaa. Venäläinen ja amerikkalainen jäävät asemalle yli puoleksi vuodeksi, mutta espanjalainen palaa kymmenen päivän kuluttua Maahan kahden, jo huhtikuusta asti asemalla olleen avaruuslentäjän kanssa. Toinen heistä on venäläinen ja toinen amerikkalainen.

Täydennykset avaruusasemalle lähettää nykyisin Venäjä amerikkalaisen Columbia-sukkulan tuhouduttua helmikuussa.


(MTV3-STT-Itar-Tass-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme