Mainos
Mainos

Kolme katolista piispaa eroaa Chilen pedofiliaskandaalin johdosta – paavi siunasi irtisanoutumiset

Paavi Franciscus on hyväksynyt kolmen chileläispiispan irtisanoutumispyynnön maan roomalaiskatolisen kirkon pedofiliaskandaaliin liittyen.

Kaikki Chilen roomalaiskatolisen kirkon 34 piispaa tarjoutuivat eroamaan viime kuussa.

Taustalla on kirkon sisäinen hyväksikäyttöskandaali, jonka keskiössä on pappi Fernando Karadima. Kirkko totesi vuonna 2011 valmistuneessa selvityksessä, että Karadima hyväksikäytti lapsia 1970- ja 1980-luvuilla Santiagossa.

Yksi nyt irtisanoutuneista piispoista on Karadiman entinen alainen Juan Barros, jota on syytetty Karadiman suojelemisesta. Hänet nimitettiin Osornon hiippakunnan piispaksi vuonna 2015 paavin päätöksellä. Nimitystä kritisoitiin jo tuolloin, sillä uhrien mukaan Barros on todistanut hyväksikäyttöä tekemättä asialle mitään. 

Vielä viime tammikuussa paavi puolusti piispaa kutsuen tähän kohdistuneita syytöksiä herjauksiksi. Paavi on sittemmin pyytänyt puheitaan anteeksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme