Mainos
Mainos

Kolme natsia vangittiin ay-aktivistin murhasta Ruotsissa

Kolme nuorta natsia julistettiin maanantaina vangituiksi Tukholman käräjäoikeudessa epäiltyinä vasemmistolaisen ay-aktivistin Björn Söderbergin murhasta viikko sitten. Vangitut kiistivät syyllisyytensä, mutta oikeus katsoi näytön riittäväksi.

Söderberg murhattiin ilmeisesti sen vuoksi, että hän oli paljastanut tiedotusvälineille, että natsiliikkeen johtoon kuuluva mies oli onnistunut pääsemään liiketyöntekijäin ammattiosaston luottamusmieheksi. Poliisilla ei ollut riittävästi näyttöä neljännen miehen vangitsemiseksi.

Vangitsemiskäsittely pidettiin suljettujen ovien takana, joten vangittuja vastaan esitettyjä todisteita ei ole vielä paljastettu. Paria heistä epäillään kuitenkin sekaantumisesta huomiota herättäneeseen tapaukseen, jossa he varastivat viime talvena rykmentin aseita Strängnäsissä Keski-Ruotsissa.

Natsien toimintaa seuraava lähde kertoo, että natseista on yhä enemmän ongelmia Ruotsissa. Heitä on muutama tuhat, mutta määrä kasvaa jatkuvasti. Lisäksi natsit ovat aikaisempaa paremmin järjestäytyneitä. Ryhmät kilpailevat osin keskenään ja natseilla epäillään olevan kytkentöjä järjestäytyneeseen rikollisuuteen sekä moottoripyöräjengeihin.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme