Mainos
Mainos

Kolme neljästä amerikkalaisesta syyttää Bushia taloudellisista huolista

Kolme neljästä amerikkalaisesta syyttää presidentti George W. Bushin politiikkaa maan taloudellisista huolista.

Los Angeles Timesin toteuttaman mielipidetutkimuksen mukaan vain yhdeksän prosenttia ihmisistä on sitä mieltä, että heidän olonsa ovat muuttuneet paremmiksi sen jälkeen kun Bush valittiin presidentiksi vuonna 2000. 75 prosenttia kansalaisista sen sijaan sanoo, että heidän vointinsa on huonontunut.

Taloudellinen pessimismi on syventynyt merkittävästi viime vuoden aikana Amerikassa. Nousevat polttoaineen hinnat vaikuttavat olevan siihen suurin syy, mielipidetutkimus paljastaa

Synkkä talous on jättänyt Bushin kannatusprosentin vain noin 23:een, kun se vielä helmikuussa oli 34 prosenttia.

- Ei ole yllättävää, että amerikkalaiset ovat pessimistisiä talouden suhteen. Nousevat kaasun ja öljyn hinnat ja ruoan hinta vaikuttavat kaikkien lompakoissa, tutkimuksen johtaja Susan Pinkus sanoi.

- Hintojen nousulle ei näy loppua. Amerikkalaiset syyttävät presidenttiä sekä öljy-yhtiöitä siitä, etteivät ne ole toimineet riittävästi pysäyttääkseen hintojen ryöppyävää nousua.

Kaiken kaikkiaan 82 prosenttia vastaajista sanoo, että taloudella menee huonosti. 71 prosenttia vastaajista tunsi samoin jo edellisen tutkimuksen aikaan helmikuussa.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme