Mainos
Mainos

Kolme pidätettiin Basran pommi-iskuista

Poliisi on pidättänyt kolme irakilaista, joiden uskotaan avustaneen Basrassa tehtyjen itsemurha-iskujen tekiijöitä. Keskiviikkona tehdyissä viidessä iskussa kuoli yhteensä 74 ihmistä.

Basran keskiviikkoisissa iskuissa kuoli yli 70 ihmistä.

Kolme irakilaista on pidätetty epäiltyinä Basran kaupungissa tehdyistä tuhoisista pommi-ikuista, kertoo uutistoimisto AFP. Keskiviikkona tehdyissä iskuissa kuoli 74 ihmistä.

-Me uskomme, että näillä kolmella irakilaisella on tekemistä hyökkäysten kanssa, totesi AFP:n haastattelema irakilaispoliisi Jassem Darragi.

Pidätykset tehtiin hänen mukaansa jo eilen.

Viidessä itsemurhaiskussa Basrassa ja läheisessä Zubairissa sai surmansa 74 ihmistä ja yli 160 haavoittui. Pidätettyjen miesten kuorma-autosta oli löytynyt 3,5 tonnia räjähteitä. Darragin mukaan räjähteet olivat samankaltaisia kuin keskiviikon iskuissa käytetyt räjähdysaineet. Miesten auto oli pysäytetty Basran keskustassa sen jälkeen, kun irakilaispoliisi oli saanut vihiä ajoneuvon kuormasta.

Ennen keskiviikon hyökkäyksiä brittien valvomassa Basrassa on ollut suhteellisen rauhallista.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme