Mainos
Mainos

Kolme pidätettiin Lontoon pommi-iskuista epäiltyinä

Vajaat kaksi vuotta sitten Lontoossa tehdyt iskut surmasivat 56 ihmistä. Iskusta nyt pidätetyt henkilöt ovat pakistanilaista ja jamaikalaista syntyperää olevia Britannian kansalaisia.

Britannian poliisi on pidättänyt kolme miestä osallisuudesta Lontoossa vajaat kaksi vuotta sitten tehtyihin pommi-iskuihin. Iskut surmasivat 56 ihmistä, mukaan lukien neljä niiden tekijää.

Miehistä kaksi otettiin kiinni Manchesterissä, kun he olivat astumassa Pakistanin-koneeseen. Yksi pidätettiin Leedsissä. Kaikkia epäillään terroritekojen valmistelusta, tilaamisesta tai niihin yllyttämisestä.

Surmansa saaneista itsemurhaiskijöistä kolme oli Leedsin alueelta. Kolme heistä oli pakistanilaista syntyperää olevia brittejä, yksi jamaikalaista syntyperää.

Ketään ei ole toistaiseksi asetettu syytteeseen pommi-iskuista. Britannian pahimmat terrori-iskut tehtiin ruuhka-aikaan Lontoon liikennevälineissä heinäkuussa 2005, ja niissä loukkaantui yli 700 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme