Mainos
Mainos

Kolme pommia räjähti Kiinassa

Ainakin kolme pommia räjähti tänään Urumqin kaupungissa Luoteis-Kiinassa, ja ainakin neljän ihmisen kerrottiin kuolleen. Useita ihmisiä loukkaantui. Räjähdykset sattuivat lähes samanaikaisesti kolmessa julkisen liikenteen bussissa, mikä viittasi huolellisesti suunniteltuun terrori-iskuun.

Paikallisesta sairaalasta kerrottiin, ettei uhrien tarkka määrä ollut heti tiedossa, mutta kuolleita oli joko neljä tai viisi ja loukkaantuneita kuutisenkymmentä. Myöhemmin sairaala sai ohjeen olla antamatta minkäänlaisia tietoja.

Silminnäkijät kertoivat puolestaan, että räjähdyspaikoilla näky oli kuin suuren verilöylyn jäljiltä. Maassa lojui verilammikkojen seassa sormia ja muita irti repeytyneitä ruumiinosia. Myös ohikulkijoita oli loukkaantunut lasinsirpaleista.

Tilanne Xinjiangin maakunnassa on ollut jännittynyt sen jälkeen kun Yiningin kaupungissa, Kazakstanin rajalla, puhkesi helmikuun alussa yhteenottoja kiinalaisten ja uiguurien välillä. Levottomuuksissa sai silloin surmansa yhdeksän ihmistä, ja lähes 200 loukkaantui.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme