Mainos
Mainos

Kolme sanaa - näin teinipoika sai estettyä miehen hyppäämästä kuolemaan

Brittilehti Independent kertoo verkkosivuillaan, kuinka teinipoika onnistui estämään 30-vuotiaan miehen itsemurhan. Se tapahtui vain kolmella sanalla - onko kaikki hyvin?

Dublinilainen 16-vuotias Jamie Harrington kertoi huomanneensa miehen istuvan sillan reunalla. Mies oli aikeissa hypätä sillalta.

Juteltuaan hänelle entuudestaan täysin tuntemattoman miehen seurassa 45 minuuttia, hän sai suostuteltua miehen menemään sairaalaan ja hakemaan apua.

Nyt 30-vuotias mies odottaa lasta vaimonsa kanssa. He ovat päättäneet nimetä lapsen Jamien mukaan. Mies haluaa pysyä anonyyminä.

"Näin hänen silmistään, ettei kaikki ole hyvin"

Harrington sanoo sanomalehti Independentille että vaisto ohjasi häntä lähestymään miestä.

– Toivon, että tämä avaa ihmisten silmät huomaamaan mitä ympärillä tapahtuu. Minä pidän siitä, että voin auttaa ihmisiä, Harrington sanoo.

Jamie Harringtonin tarinan kertoi ensin Humans of Dublin yhteisön Facebook-sivut, josta sitä on jaettu jo tuhansia kertoja eteenpäin.

– Minä pysähdyin ja kysyin, onko hänellä kaikki hyvin. Mies ei vastannut mitään, mutta näin hänen silmistään, että kaikki ei ollut kunnossa, Harrington kertoo.

– Pyysin häntä tulemaan alas ja istumaan kanssani rappusille. Lopulta hän suostui. Puhuimme kaikkiaan noin 45 minuuttia hänen elämästään ja mitä hänelle oli tapahtunut.

Harrington kertoo, että jossain vaiheessa hän tajusi, ettei voisi jättää miestä yksin. 

–  Mutta minun oli mentävä, joten ehdotin, että soittaisin ambulanssin.

Mies oli ensin vastustellut, mutta poika sanoi soittavansa ambulanssin kuitenkin paikalle.

– Koska en olisi voinut nukkua, jos mies olisi jäänyt yksin vaeltelemaan tuollaisessa tilassa kaduille.

Harrington vaihtoi miehen kanssa vielä puhelinnumeroita ja kolmen kuukauden päästä Harrington sai mieheltä tekstiviestin.

– Mies kertoi olleensa juuri hyppäämässä sillalta, kun tein kysymykseni, onko kaikki hyvin? Mies sanoi, että juuri nuo sanat olivat pelastaneet hänet.

Harrington sanoo, ettei oikein ymmärtänyt miten se oli mahdollista, mutta mies oli sanonut: "ajattelepa, että sinulta ei olisi kukaan koskaan kysynyt tuota?"


Harrington kertoo tapahtumista BBC:lle tällä videolla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme