Mainos
Mainos

Kolme vaihtoehtohoitoja tarjoavan klinikan potilasta kuoli viikon sisällä – poliisi tutkii tapauksia

Saksan ja Hollannin viranomaiset tutkivat kolmen syövästä kärsineen henkilön kuolemia. Henkilöt olivat olleet hoidossa länsi-Saksassa sijaitsevalla vaihtoehtoisia hoitomuotoja tarjoavalla klinikalla, kertoo uutissivusto The Local.

Kolme vaihtoehtoisia syöpähoitoja tarjoavan Klauss Ross Centre -klinikan potilasta, 55-vuotias belgialainen nainen, 55-vuotias hollantilainen mies ja 43-vuotias hollantilainen nainen kuolivat kolmen peräkkäisen päivän aikana.

Kaksi muuta klinikan potilasta on parhaillaan hoidettavana hollantilaisessa sairaalassa, poliisi kertoo.

43-vuotias rintasyöpää sairastanut nainen kertoi saamistaan oireista ensimmäisenä oltuaan klinikalla hoidettavana 25. heinäkuuta. Nainen valitteli päänsärkyä ja menetti myöhemmin puhekykynsä. Naisen kuolinsyy on toistaiseksi hämärän peitossa.

"Uskomme 100-prosenttisesti filosofiaamme"

Tagesspiegel-lehden mukaan suurin osa länsi-Saksassa sijainneen klinikan potilaista olivat matkustaneet hoitoon Belgiasta ja Hollannista, missä vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat tiukemmin säädeltyjä kuin Saksassa.

Hollannin rajan liepeillä sijaitseva klinikka tiedotti hollantilaisnaisen kuolemasta verkkosivuillaan, mutta ei ole kertonut kahden muun kuolleen potilaan tapauksista julkisuuteen.

– Vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat aina lisäapu taistelussa tauteja vastaan.

– Uskomme 100-prosenttisesti filosofiaamme, hoitoihimme ja intohimoon tarjota parasta palvelua niille, jotka tarvitsevat sitä kaikkein eniten, tiedotteessa julistettiin.

Saksan syyttäjät ovat kertoneet, että vaikka klinikan kuolleiden potilaiden lääketieteellinen kuolinsyytutkimus on vielä kesken, klinikan hoidot ovat ”konkreettinen terveysuhka” myös muille yrityksen asiakkaille. Oireilevia potilaita kehotetaan hakeutumaan lääkärin hoitoon.

Hollannin poliisi on myös pyytänyt aiemmin klinikalla hoidossa olleita potilaita ilmoittautumaan poliisille lisätietojen keräämistä varten.

Klaus Ross -klinikka tarjoaa vaihtoehtoisia hoitoja syöpään, huumeriippuvuuksiin sekä erilaisia kipua lievittäviä terapioita. Kymmenen viikon mittainen syöpähoitojakso maksaa klinikalla lähes 10 000 euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme