Mainos
Mainos

Kolmekymmentä surmattu Algeriassa

Kolmekymmentä ihmistä on surmattu Algerian uusimmissa väkivaltaisuuksissa, ilmoittivat maan turvallisuusjoukot viikonvaihteessa.

Turvallisuusjoukot sanoivat surmanneensa yhdeksäntoista ääri-islamilaista Saidassa ja Sidi Bel Abbesissa Länsi-Algeriassa sen jälkeen kun terroristiryhmä oli siepannut ja murhannut neljä alueen asukasta.

Viranomaiset olivat aiemmin ilmoittaneet seitsemän muun ihmisen murhasta lauantain vastaisena yönä Medean lähellä, noin 80 kilometriä pääkaupungista Alger'sta etelään. Verilöyly sattui muutamia tunteja ennen kuin presidentti Liamine Zeroualin saapui Medean alueelle.

Amnesty International ja kolme muuta ihmisoikeusjärjestöä vaativat muutama päivä sitten riippumattoman komitean muodostamista tutkimaan Algerian väkivaltaisuuksia. Maineestaan arka Algerian hallitus on kuitenkin torjunut tällaiset vaatimukset sekaantumisena maan sisäisiin asioihin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme