Mainos
Mainos

Kolmelle äänestyspaikalle hyökättiin Groznyissa

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät kolmelle äänestyspaikalle Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa lauantain vastaisena yönä, kertoivat paikalliset viranomaiset. Yksi poliisi sai surmansa yhteenotoissa.

Tshetshenian venäläismielisen hallituksen järjestämät alueparlamenttivaalit alkoivat perjantaina ja jatkuvat sunnuntaihin asti. Sunnuntaina tshetsheenit voivat osallistua Venäjän presidentinvaaleihin.

Äänestys on ollut varsin vaisua, ja monilla äänestyspaikoilla on käynyt vain kourallinen ihmisiä. Useissa tshetsheenisissejä kannattavissa kylissä Groznyin lähellä paikalliset asukkaat eivät ole suostuneet perustamaan vaalihuoneistoja lainkaan.

Tshetsheenisissien johtajan Zelimhan Jandarbijevin mukaan alueellisten vaalien järjestäminen loukkaa maanantaina allekirjoitettua rauhansopimusta Venäjän ja sissiarmeijan välillä. Sopimuksen mukaan vaaleja piti lykätä siihen asti, että venäläisjoukot vetäytyvät Tshetsheniasta ja sissit laskevat aseensa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme