Mainos
Mainos

Kolmelle ruotsalaisministerille esitetty epäluottamuslause tietovuotokohun takia

Ruotsissa kolme sosiaalidemokraattien ministeriä on saanut epäluottamuslauseen opposition porvaripuolueilta tietovuotokohun takia.

Epäluottamus kohdistuu infrastruktuuriministeri Anna Johanssoniin, puolustusministeri Peter Hultqvistiin ja sisäministeri Anders Ygemaniin.

Epäluottamuslause liittyy Ruotsia kuohuttavaan ajoneuvohallinnon tietovuototapaukseen. Ajoneuvohallinnon tietotekniikkapalvelujen ulkoistuksen yhteydessä hallinnon rekistereihin on ollut pääsy myös sellaisilla ulkomaisilla työntekijöillä, joiden taustoja ei ole tarkistettu turvallisuusnäkökohdista.

Ruotsin ajoneuvohallinnon entisen pääjohtajan Maria Ågrenin on kerrottu antaneen toissa vuonna hyväksyntänsä siihen, että arkaluonteisia tietoja suojaavasta lainsäädännöstä voidaan poiketa. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo aloitti sittemmin esitutkinnan Ågrenin toimista.

Viime päivinä Ruotsissa on käyty vilkasta julkista keskustelua siitä, miten hallitus on menetellyt asiassa ja miten tieto tapauksesta on kulkenut eri ministerien välillä.

Epäluottamuksen läpimeno Ruotsin valtiopäivillä vaatisi valtiopäiväedustajien enemmistön eli vähintään 175 edustajaa 349:stä. Ruotsin neljällä porvaripuolueella on yhteensä 140 paikkaa parlamentissa, mutta jos opposition ruotsidemokraatit liittyvät rintamaan, olisi epäluottamuksen takana 187 edustajaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot