Mainos
Mainos

Kolmelle vankeustuomio terrori-iskun suunnittelusta Tanskassa

Turvallisuuspoliisi pääsi jutun jäljille ilmiantajan avulla. Puolustus sanoi soluttautujan houkutelleen muut iskujen valmisteluun.

Kolme miestä on saanut vankeustuomion terrori-iskun suunnittelusta Tanskassa.Tuomitut ovat syntyperältään irakilais- ja palestiinalaistaustaisia.

Heistä kahdelle langetettiin 11 vuoden ja kolmannelle neljän vuoden rangaistus.Neljäs epäilty vapautettiin syytteistä.

Miesten todettiin hankkineen kemikaaleja ja laboratoriolaitteita, joilla voi valmistaa pommeja.Räjähteitä oli tarkoitus käyttää joko Tanskassa tai ulkomailla.

Poliisi pidätti kaikkiaan yhdeksän epäiltyä Odensessa syyskuussa 2006, mutta heistä kuusi on sittemmin vapautettu syytteistä.

Tanskan turvallisuuspoliisi oli seurannut ryhmän toimintaa siihen soluttautuneen ilmiantajan avulla. Viranomaiset kertoivat maksaneensa tiedoista lähes 12 000 euroa.

Puolustus vetosi siihen, että soluttautuja olisi toiminut johtavassa roolissa ryhmässä ja houkutellut muut terrori-iskujen valmisteluun.

(MTV3-STT-Ritzau-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme