Mainos
Mainos

Kolmen lapsen isä kuoli sankarina – hukkui yrittäessään pelastaa veden armoille joutunutta, itselleen tuntematonta 12-vuotiasta

Australialainen kolmen lapsen isä Shaun Oliver on nimetty maan lehdissä sankariksi, sillä hän hukkui yrittäessään pelastaa 12-vuotiasta lasta Wollongongin kaupungin rannalla.

Kohtalokkaat tapahtumat saivat alkunsa 32-vuotiaan Oliverin ollessa liikematkalla. Hän meni kävelylle rannalle myöhään sunnuntai-iltapäivänä ja huomasi neljän uimassa olleen lapsen joutuneen vaikeuksiin voimakkaiden aaltojen vuoksi.

Lasten isä onnistui auttamaan kaksi nuorinta lasta rantaan, mutta kaksi vanhinta, 10- ja 12-vuotiaat, olivat meren armoilla. 10-vuotiaan sai pelastettua vapaapäivää viettämässä ollut ensihoitaja. Mutta 12-vuotias oli yhä aalloissa. 

Tuolloin Oliver päätti toimia. Hän lähti kohti 12-vuotiasta, mutta joutui voimakkaan aallon vietäväksi. Rannalla olleet surffarit riensivät lapsen avuksi ja vetivät hänet rantaan.

Kolme poliisia onnistui tuomaan Oliverin myöhemmin rannalle, jossa häntä yritettiin turhaan elvyttää. Oliver vietiin sairaalan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi.

– Se oli sankarillinen teko, joka ikävä kyllä maksoi hänen oman henkensä, paikallispoliisi sanoi.

Veden armoille joutunut perhe oli mennyt valvomattomalle ja suljetulle uimarannalle Wollongongissa.

Ranta oli suljettu

Poliisin mukaan surffausolosuhteet olivat petolliset, kun meren armoille joutunut perhe meni rannalle.

– Sääolosuhteet olivat rankat, siellä oli isoja aaltoja, voimakkaita virtauksia eli sääolosuhteet olivat sellaiset, että sinne ei ollut missään nimessä järkevää mennä, poliisi toteaa.

Poliisin mukaan ihmishengen menetys oli tässä tapauksessa turha, kun auttamaan tullut ihminen joutui itse vaaraan.

–  Se oli äärimmäinen uhraus. Täällä ei ole alkanut vielä edes rantakausi, ja uinti on sallittua vain valvotuilla rannoilla ja sielläkin vain lipuin rajatulla alueella.

Oliverilta jäi vaimo ja kolme nuorta lasta.

Sukulaiset ylpeitä, mutta järkyttyneitä

Oliverin sukulaiset ovat olleet järkyttyneitä tapahtuneesta.

– Veljeni oli todellinen sankari. Emme voi uskoa tätä menetystä todeksi, Oliverin sisko Clare Murray kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Oliverin veli Nathaneel on käynnistänyt avustuskampanjan, jossa voi tukea surevaa perhettä.

– Veljeni joutui tekemään vaikean päätöksen kuullessaan avunhuudot eikä hän uhrannut ajatustakaan omalle turvallisuudelleen, veli kirjoittaa.

Oliverin täti ja setä, Gary ja Karen Oliver sanovat olevansa samaan aikaan niin ylpeitä ja surullisia siskonpoikansa teosta.

Vapaalla ollut ensihoitaja ja kaksi vanhinta lasta vietiin myöhemmin Wollongongin sairaalan tarkastettavaksi, mutta he eivät tarvinneet välitöntä hoitoa.

Oliverin sankariteosta kirjoittaa muun muassa Illawara Mercury.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme