Mainos
Mainos

Kolmen maan lentoyhtiöt EU:n mustalle listalle

EU on päivittänyt toimintakiellossa olevien lentoyhtiöiden listaa. EU asetti kolmen Afrikan maan kaikki lentoliikenteen harjoittajat toimintakieltoon. Lentoyhtiöiden mustalle listalle lisättiin Djiboutissa, Kongon tasavallassa sekä São Toméssa ja Príncipessa lentotoimintaluvan saaneet kaikki lentoliikenteen harjoittajat näiden maiden ilmailuviranomaisten valvontajärjestelmässä todettujen puutteiden vuoksi.

Luettelosta poistettiin ukrainalainen yhtiö Motor Sich Ukrainan viranomaisilta saatujen tietojen perusteella. Lisäksi listalla olevalle Ukrainian Mediterranean Airlinesille annettiin lupa jatkaa lentoja yhdellä koneella.

Päätökset tehtiin siksi, että lentoyhtiöt ovat toteuttaneet vaaditut parannukset. Myös ukrainalaisyhtiöt Ukraine Cargo Airways ja Volare poistettiin listalta, mutta tämä johtuu siitä, että ne ovat menettäneet lentotoimilupansa.

TAAG Angola Airlines sai luvan lisätä Portugaliin suuntautuvilla lennoilla käyttämiensä koneiden määrää.

Toimintakiellossa EU:ssa ovat nyt kaikki lentoliikenteen harjoittajat seuraavista maista: Benin, Djibouti, Päiväntasaajan Guinea, Indonesia, Kirgisia, Kongon demokraattinen tasavalta, Kongon tasavalta, Liberia, Sambia, São Tomé ja Príncipe, Sierra Leone ja Swazimaa.

Myös Angolan, Gabonin ja Kazakstanin lentoliikenteen harjoittajat ovat toimintakiellossa lukuun ottamatta muutamia yhtiötä, joiden toiminnalle on asetettu tiukat rajoitukset ja ehdot. Lisäksi viiden yksittäisen lentoyhtiön toiminta EU:ssa on täysin kielletty ja kahdeksalle yhtiölle on asetettu rajoituksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme