Mainos
Mainos

Kolmen vuoden vankeus ohi - sveitsiläismies pakeni sieppaajilta Filippiineillä

Filippiineillä sveitsiläinen mies on päässyt pakenemaan islamistimilitanteilta lähes kolmen vuoden vankeuden jälkeen.

Filippiinien armeijan mukaan mies juoksi vapauteen, kun armeija hyökkäsi islamistien kimppuun.  

Operaatio tapahtui Jolon saarella. Armeijan edustajan mukaan pakoa edelsi käsikähmä viidakkoveitsestä. Sveitsiläinen sivalsi veitsellä yhtä islamistia kaulaan ja haavoittui itse poskeen.  

Armeijan edustaja kertoi armeijan saaneen vihjeen, jonka perusteella sotilaat pystyivät löytämään joukkion viidakosta. Alue on Abu Sayyaf -ryhmän tukialuetta.  

Sveitsiläinen Lorenzo Vinciguerra joutui siepatuksi helmikuussa 2012 yhdessä hollantilaisen Ewold Hornin kanssa. Miehet olivat lintukuvausmatkalla. Sieppauksen aikaan Vinciguerra oli 47-vuotias ja Horn 52-vuotias.  

Horn on tiettävästi edelleen vankina, sillä hän ei selkävammansa takia kyennyt juoksemaan pakoon yhdessä Vinciguerran kanssa.

Abu Sayyaf -ryhmittymällä on ilmeisesti myös useita muita ulkomaisia ja filippiiniläisiä panttivankeja.  

Sama ryhmä oli asialla, kun suomalaiset Seppo Fränti ja Risto Vahanen siepattiin vuonna 2000 Malesiasta Jolon saarelle. He olivat siepattuina neljä ja puoli kuukautta.  
  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme