Mainos
Mainos

Kolmetoista teurastettiin Algeriassa

Muslimikapinalliset surmasivat 13 ihmistä viiltäen heidän kurkkunsa viime yönä ja haavoittivat kuutta Alger'n eteläpuolella tehdyssä hyökkäyksessä, kertoivat Algerian turvallisuusjoukot tänään.

Turvallisuusjoukkojen ja lehtitietojen mukaan uhrien määrä 12 viimeksi kuluneen päivän pommituksien ja väijytysten aikana nousi jo yli 220:en. Joukkomurhissa on tämän vuoden aikana kuollut yli 1400 ihmistä.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty ilmoitti eilen raportissaan, että ainakin 2000 siviiliä sai surmansa maaseudulla vuoden 1997 aikana. Amnesty kertoi raportissaan myös, että armeijan ja hallituksen joukot eivät monissa tapauksissa ole menneet väliin lopettaakseen surmat.

Väkivalta on koetellut Algeriaa sen jälkeen, kun viranomaiset vuonna 1992 keskeyttivät parlamenttivaalit äärimuslimien päästyä vakuuttavaan johtoon. Ainakin 65000 ihmistä, - siviiliä, sissiä ja sotilasta - on läntisten arvioiden mukaan surmattu kuusi vuotta jatkuneessa selkkauksessa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme