Mainos
Mainos

Kolumbia ja Venezuela vihdoin sopuun

Latinalaisen Amerikan riitapukarit Venezuela ja Kolumbia ovat palauttaneet diplomaattisuhteensa ennalleen. Kolumbiassa tavanneet presidentit Hugo Chavez ja Juan Manuel Santos henkivät sovinnonhalua tuoreissa kommenteissaan.

Kolumbian Santosin mukaan presidentit puhuivat toisilleen vilpittömästi, suorasti ja rehellisesti. Hän uskoo, että maat ovat ottaneet valtavan askeleen kohti sitä, että keskinäinen luottamus palaa taas ennalleen.

Venezuela puolestaan ilmoitti maksavansa noin 600 miljoonan euron suuruiseksi arvioidun velkansa Kolumbian vientifirmoille. Keskinäisen kaupan palautuminen normaaliksi helpottaa molempia taloudellisesta taantumasta kärsineitä valtioita.

Kolumbian ja Venezuelan välit ovat olleet kireät jo yli vuoden. Viime kuussa Chavez katkaisi suhteet kokonaan, koska Kolumbia syytti Venezuelaa äärivasemmistolaisten Farc-sissien tukemisesta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme