Mainos
Mainos

Kolumbialaisen putkakuolema Helsingissä: ”Kidutusväitteet perustuvat puhelinkeskusteluun”

Helsingissä putkassa kesällä kuolleen kolumbialaisen Sergio Becerran isä on keskustellut Suomen viranomaisten kanssa poikansa kuolemasta.

Rafael Becerra on väittänyt kolumbialaisissa tiedotusvälineissä, että hänen 26-vuotiasta poikaansa olisi kidutettu Helsingissä. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha.

Suomen suurlähetystön Bogotan yhteystoimiston johtava virkamies Hannu Ripatti kertoo tavanneensa Rafael Becerran eilen.

Ripatti kertoo MTV Uutisille, että Sergion isä oli lähettänyt pääministeri Alexander Stubbille kirjeen ja lisäksi kopion Suomen suurlähetystön Bogotan-yhteystoimistoon.

– Sain kyseisestä kopiosta hänen yhteystietonsa ja pyysin häntä käymään, kertoo Ripatti.

Ripatti kertoo kehottaneensa Becerraa tekemään valituksen asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle.

– Kerroin Segarralle, että tällainen oikeus on kaikilla, jotka katsovat, että heitä ei tavalla tai toisella ole kohdeltu hyvin Suomen viranomaisten toimesta. Hänellä ei näyttänyt olevan tätä tietoa aiemmin. Näytin, että netissä on olemassa valmis hakemuspohja kyseisen valituksen tekoon ja ymmärtääkseni hän oli tyytyväinen siihen, miten pystyimme häntä auttamaan.

Väitteet Suomen poliisin harjoittamasta kidutuksesta pohjautuvat Ripatin tietojen mukaan isän ja pojan viimeiseen puhelinkeskusteluun.

– Hänellä oli ollut aikaa puhua lyhyesti poikansa kanssa, mutta puhelu katkesi jossain vaiheessa. Isän mukaan väite kidutuksesta perustuu kyseiseen puhelinkeskusteluun, sanoo Ripatti.

Kolumbialaisessa El Tiempo -lehdessä isä kertoi, että hänen poikansa oli ilmaissut puhelinkeskustelussa"kokeneensa jollain tavoin vääryyttä." 

26-vuotias Sergio Becerra löytyi kuolleena 21. heinäkuuta 2014 poliisivankilasta Helsingissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme