Mainos
Mainos

Kolumbian Farc-sissit valmiita lopettamaan sieppaukset ja taistelun

Kolumbian Farc-sissien johtaja sanoo haluavansa lopettaa vuosikymmeniä kestäneet taistelut. Vetoomus julkaistiin sissien verkkosivuilleen lähettämässä kirjeessä.

Johtaja Timoleon Jimenez vannotti, että ryhmittymä olisi valmis lopettamaan ihmisten sieppaukset ja vapauttamaan nykyiset panttivangit.

– Me uskomme, että kierre kannattaa yrittää lopettaa ja alkaa tehdä töitä sovinnon ja rauhan eteen, kirjeessä sanottiin.

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos katsoo, että neuvottelut sissien kanssa eivät ole mahdollisia ennen kuin kaikki panttivangit on vapautettu. Sissien uskotaan pitävän vankina myös lukuisia siviilejä. Santos pitää ehtona myös sitä, että lasten värväys loppuu.

Farc on Latinalaisen Amerikan vanhin sissiliike. Se on taistellut Kolumbian hallitusta vastaan jo vuodesta 1964. Liikkeellä on riveissään noin 8000 taistelijaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme