Mainos
Mainos

Kolumbian sissit tappoivat maan entisen puolustusministerin

Kolumbian vasemmistosissit ovat tappaneet maan entisen puolustusministerin Gilberto Echeverrin ja Antioquian maakunnan johtajan Guillermo Gavirian. Samassa yhteydessä on surmattu kahdeksan sotilasta.

Tapettujen ruumiit löydettiin eilen. Asiasta kertoivat sotilaslähteet.

Vasemmistolaiset FARC-sissit olivat kidnapanneet Echeverrin ja Gavirian huhtikuun lopussa vuosi sitten. Sissit toivoivat voivansa vaihtaa vankeinaan pitämänsä miehet vangittuihin tovereihinsa.

Kolumbian presidentti Alvaro Uribe oli ennen surmatöitä valmis neuvottelemaan vankien vaihdosta sissien kanssa ainoastaan, jos nämä vapauttaisivat sadat kidnappaamansa tavalliset kolumbialaiset. Heidän lisäkseen sisseillä on vankinaan kymmeniä sotilaita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Sissit rahoittavat toimintaansa kidnappauksista saamillaan lunnasrahoilla ja kokaiinikaupalla.

FARC-sissien määräksi arvioidaan noin 17 000. Sissit sanovat taistelevansa sosialistisen vallankumouksen puolesta, koska tuloerot ovat paisuneet Kolumbiassa suuriksi.

Kolumbian neljä vuosikymmentä kestänyt sisällissota on vaatinut tuhansia ihmishenkiä vuosittain.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme