Mainos
Mainos

Kolumbiassa juhlitaan pian kolmen miehen häitä – "Autamme ihmisiä tajuamaan, että rakkaudella ja perheellä on erilaisia muotoja"

Kolumbiassa Etelä-Amerikassa kolme miestä on laillistanut polyamorisen parisuhteensa, kertoo brittilehti The Guardian.

Lehden mukaan kyseessä saattaa olla koko maailman ensimmäinen virallistettu yhdessäelämisen muoto, jonka osapuolina ovat kolme miestä.

Alejandro Rodriguez, Manuel Bermudez ja Victor Hugo Prada aikovat juhlistaa tapausta järjestämällä seremonian lähikuukausien aikana. Miesten suhde virallistettiin viime kuussa.

– Haluamme tehdä julkista sellaisesta, mikä on ollut piilossa. Meillä ei ole syytä peitellä asiaa. Autamme vain ihmisiä tajuamaan, että rakkaudella ja perheellä on erilaisia muotoja, kolmikon nuorin jäsen Hugo Prada, 23, kertoo.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto tuli mahdolliseksi Kolumbiassa vuonna 2016, kun perustuslakituomioistuin antoi asiasta linjauksen.

Teknisesti ottaen miesten virallistettu suhde ei ole avioliitto, koska avioliitto on rajattu kahden ihmisen väliseksi. Asiakirjojen mukaan miehet muodostavat kuitenkin perheen, ja ovat toistensa laillisia kumppaneita.

– Emme ole kolme keskenään asuvaa ystävystä, vaan olemme perhe, Prada toteaa.

Bermudez ja Rodriguez ovat olleet yhdessä 18 vuotta. He olivat ensimmäinen miespari, jonka parisuhde tunnustettiin virallisesti vuonna 2000.

Kahdeksan vuoden ajan miehet olivat polyamorisessa suhteessa myös sittemmin edesmenneen kolmannen miehen, Alex Esneider Zabalan kanssa.

Nykyisen perheen nuorin jäsen Prada liittyi kuvioon neljä vuotta sitten, jolloin miehiä oli hetken aikaa suhteessa peräti neljä.

Nelikko oli aikonut juhlistaa yhdessäoloaan seremonialla, mutta Zabala kuoli syöpään kolme vuotta sitten, jolloin jäljelle jäi enää kolme miestä.

Zabalan kuoltua, jäljelle jääneet miehet päättivät yrittää laillistaa suhteensa myös virallisia kanavia pitkin, mikä onnistuikin lopulta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme