Mainos
Mainos

Komentaja: Hamas-joukot vetäytyneet Gazan kaduilta

Palestiinalaisliikkeiden väliset kriisineuvottelut näyttäisivät tuottaneen tulosta.

Hamas-järjestön turvallisuusjoukot ovat vetäytyneet kaduilta Gazan kaistaleella, järjestön komentaja Jusuf al-Zahar kertoo. Vetäytymiskäsky tuli palestiinalaisten Hamas-johtoiselta hallitukselta.

- Poliisi ja tavalliset turvallisuusjoukot ottavat heidän paikkansa, al-Zahar sanoo. Toisella palestiinalaisliikkeellä Fatahilla on virallisen vallanjaon mukaan vastuu palestiinalaisalueiden lainvalvonnasta, mutta Hamas lähetti viime viikolla Gazan kaduille 3000 omaa taistelijaansa.

Fatah oli tyytyväinen hallituksen ratkaisuun, vaikka Hamas ei luvannutkaan hajottaa joukkojaan lopullisesti.

- Heidän läsnäolonsa oli alusta asti laitonta ja väärin, mutta tämä ratkaisu on tervetullut ja auttaa palestiinalaisia pääsemään eroon jännitteiden keskeisestä syystä, Fatahin tiedottaja Tawfiq Abu Khussa.

Hamas- ja Fatah-järjestöjen joukot ovat ajautuneet viime viikkoina väkivaltaisiin yhteenottoihin. Järjestöt aloittivat keskiviikkona kriisineuvottelut, joiden tarkoituksena on lopettaa valtataistelu.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme