Mainos
Mainos

Komentaja: Sotatoimien aloittaminen voi pysäyttää Gaddafin

Sotatoimien aloittaminen Libyan alueella on voimakas päätös, joka voi pysäyttää Gaddafin etenemisen, sanoo komentaja Juha-Antero Puistola maanpuolustuskorkeakoulusta. Sotatoimien aloittaminen tarkoittaa Puistolan mukaan asevaikutuksen aktiivista käyttöä.

- Gaddafin näkökulmasta kyseessä on varmasti sotatoimi, jonkun muun mielestä se on siviilien suojelemista, Puistola sanoo.

YK:n antama päätelauselma jalostuu poliittisissa ja sotilaallisissa organisaatioissa voimankäyttösäännöksiksi. Niissä määritellään siviilejä uhkaava toiminta, jota vastaan voidaan hyökätä.

Jos lentokieltoalue halutaan toimeenpanna ja Gaddafi alkaa käyttää lentokoneita uudestaan, Puistolan mukaan kentät voitaisiin tehdä risteilyohjuksilla toimintakelvottomiksi.

- Maalikoordinaatit ja välineet on olemassa. Epäilen, että tämä voitaisiin toimeenpanna vaikka välittömästi, Puistola sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme