Mainos
Mainos

Komentaja varma siviiliuhreista Naton iskussa Afganistanissa

Afganistanin kansainvälisten joukkojen komentaja sanoo olevansa varma siitä, että Naton ilmahyökkäyksen uhreiksi joutui myös siviilejä.

Amerikkalainen kenraali Stanley McChrystal kommentoi asiaa vierailtuaan eilen Kunduzin maakunnassa, jossa Nato toissapäivänä, perjantaina pommitti kahta talebanien kaappaamaa säiliöautoa.

McChrystal kävi myös sairaaloissa, joissa haavoittuneita hoidettiin. Amerikkalaisen CNN-kanavan mukaan komentaja painotti, että tutkinta asiasta on meneillään eivätkä kaikki faktat ole tiedossa.

- Mutta sen perusteella, mitä olen nähnyt on täysin selvää, että siviilejä vahingoittui hyökkäyksessä, McChrystal sanoi CNN:n mukaan.

Kunduzin kuvernööri Mohammad Omar sanoi AFP:lle paikallisten selvitysten osoittavan, että kuolleiden joukossa oli kuusi siviiliä. Heistä yksi oli lapsi. Surmansa sai hänen tietojensa mukaan 56 ihmistä.

Tiedot kuolleiden määrästä ovat vaihdelleet suuresti. Paikalliset kyläläiset ovat kertoneet haudanneensa yli sata ihmistä.

(MTV3 - STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme