Mainos
Mainos

Komissio: Belgian verojärjestelyt rikkovat EU-lainsäädäntöä

Belgian tarjoamat veroedut kansainvälisille suuryrityksille ovat EU-lainsäädännön vastaisia, linjaa Euroopan unionin komissio.

Veroeduista on hyötynyt noin 35 yritystä. Komissio vaatii yrityksiä palauttamaan maksamatta jääneitä veroja noin 700 miljoonan euron edestä. Komissio ei julkista yritysten nimiä. 

Kilpailukomissaari Margaret Vestagerin mukaan suuryrityksille tarjotut veroedut ovat laittomia, koska ne asettavat yritykset eriarvoiseen asemaan. Veroedut ovat olleet voimassa Belgiassa vuodesta 2005. Vestagerin mukaan kansainväliset yritykset ovat saaneet etujen avulla yritysveropohjaan 50–90 prosentin alennuksia.

Komissio tutkii verojärjestelyjen laillisuutta myös muissa EU-maissa. Viime vuoden lopulla komissio päätti, että Luxemburg on tarjonnut laittomia veroetuja autojätti Fiatille ja Hollanti vastaavasti kahviketju Starbucksille. Komissiolla on käynnissä tutkinta myös ohjelmistoyhtiö Applen saamista veroeduista Irlannissa sekä verkkokauppajätti Amazonin ja pikaruokaketju McDonald'sin verokohtelusta Luxemburgissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot