Mainos
Mainos

Komissio ei näe tarvetta Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeelle

Euroopan unionin komissio ei näe tarvetta niin suurelle projektille kuin venäläinen Nord Stream 2 -kaasuputki, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT. Komissio on kertonut asiasta Ruotsin ja Tanskan hallituksille. Komissio haluaa lisäksi EU-mailta valtuutuksen hankkeesta neuvotella Venäjän kanssa. 

Nord Stream 2 on Venäjän ja Saksan välille suunniteltu kaasuputkihanke, jota useat EU-maat ovat arvostelleet. Putki kulkisi Itämeren pohjassa. 

Muutama kuukausi sitten Ruotsin energiaministeri Ibrahim Baylan ja Tanskan energiaministeri Lars Christian Lilleholt saivat energia-asioista vastaavalta EU-komissaarilta Maros Sefcovicilta kirjeen, jossa komissaari arvioi, mitä putki tarkoittaa Euroopan energiapolitiikalle. 

Kirjeessä komissaari kertoi komission kyseenalaistavan projektin, sillä projekti ei vastaa EU:n energiapolitiikan tavoitteita. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot