Mainos
Mainos

Kommentti: Facebook-feedissäni on kuollut lapsi

Päivä on ollut pitkä ja rentoudun sohvalla Facebookia selailemalla. Vastaan tulee paloja ystävieni päivistä;  selfieitä, sattumuksia ja mielipiteitä. Pieniä arkisia hetkiä.

Kunnes sormeni pysähtyy ruudulle. Vastaan tulee kuva, jossa on lapsi, aivan liian kalpea, kasvot veden pinnan alla. Kuvia on enemmänkin, mutten halua enää katsoa.

***

En ole ainoa, jonka rentoutumishetki on särkynyt viime päivinä vastaavan näyn takia. Eurooppaan äkkirysäyksellä rantautunut pakolaiskriisi tulee vaikuttamaan moniin tavoin elämiimme täällä Suomessakin, tahdoimme sitä tai emme. Voimme sulkea silmämme hetkeksi, mutta emme voi paeta todellisuutta.

Kuvia sosiaalisessa mediassa jakaneiden ystävieni perustelut ovat väkeviä. Tämä tapahtuu ihmisille juuri nyt Euroopassa, ja meidän on herättävä. Tehtävä jotain. Ja jos ahdistus saa meidät toimimaan, niin se hinta on maksettava.

Olen osittain samaa mieltä. Suomalaisille syötetty puhe elintasosurffareista halventaa aaltoihin pysähtynyttä elämää. Valtavasta hädästä on saatava oikea ja tarkka tieto ihmisten tietouteen.

Aylanin, 3, tapauksessa päätimme toimituksessa pikselöidä uutisesta ensimmäisenä silmille tulevan kuvan. Haluan pidättää itselläni oikeuden päättää, haluanko nähdä kuvan kuolleesta lapsesta. Lukijoilla on oikeus samaan, vaikka kuva olisi kuinka tarpeellinen.

Haluan Facebook-ystävienikin ymmärtävän tämän.

Kirjoittaja on MTV.fin etusivun toimituksen vastaava tuottaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme