Mainos
Mainos

Kommentti: Ihmiskauppiaan ja turmalaivan kuljettajan kanssa lennolla

Laskeuduin juuri Sisilian Palermoon somalialaisen ihmiskauppias-raiskaajan kanssa.

Lento Lampedusasta kesti tunnin eikä mehutarjoilusta päätelleen olisi voinut uskoa, että samalla lennolla oli poliisivartiossa sekä tämä ihmiskauppias että tunisialainen, yli 300 ihmistä surmanneen turmalaivan, kuljettaja.

Tunisialaisen kuljettaman laivan turmasta on kuukausi eikä saaren edustalle uponneen täyteen ahdatun laivan tapahtumille voine osoittaa vain yhtä syntipukkia. Mutta siitä ei ole kuin viikko, kun somalialainen ihmiskauppias huokaisi helpotuksesta. Kymmenien tuntien venematkan jälkeen Lampedusan hiekkarannat ja kaupungin valot siinsivät hänen horisontissaan.

Ihmiskauppias ei voinut aavistaa, että vastaanottokeskuksessa odottaa muisto. Lampedusalla nimittäin ohjataan kaikki saarelle rantautuneet turvapaikanhakijat ja siirtolaiset yhteen ja samaan paikkaan: noin 700 asukkaan vastaanottokeskukseen. Ennen ihmiskauppiasta vastaanottokeskukseen oli kuitenkin sattumalta rantautunut myös rikollisen entiset uhrit.  Uhrien nähdessä raiskaajansa syntyi kaaos, jossa rikollinen koki oman turvallisuutensa uhatuksi. Hän ilmoittautui itse Italian poliisille.

Minä pysähdyin Palermoon, jotta kotiudun jossain vaiheessa Lampedusan kuvausmatkaltani. Pahat pojat lennätettiin tänne, jotta oikeus lopulta tapahtuisi.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme