Mainos
Mainos

Kommentti: Republikaanijohdon kannattaa alkaa lämmetä Donald Trumpille – hän on pian puolueen presidenttiehdokas

Kun Indianan osavaltion äänestyspaikat sulkeutuivat yöllä Suomen aikaan, tosi-tv-tähden suu levisi leveään hymyyn. Donald Trump tiesi, että selvä voitto Indianassa hiljentää hänen vastustajansa ja tuo hänet kutittavan lähelle puolueen ehdokkuutta.

Trumpin haastajien Ted Cruzin ja John Kasichin liittoutuminen ei siis toiminut. Kaksikolla oli suunnitelma viedä Trumpilta ääniä sopimalla keskenään, että Cruz saa kampanjoida rauhassa ilman Kasichiä Indianassa ja Kasich puolestaan myöhemmin äänestävissä Oregonin ja New Meksikon osavaltioissa. Kaksikko vain unohti, että äänestäjät päättävät itse ketä äänestävät. Jälleen kerran hävinnyt Cruz ilmoittikin jättäytyvänsä pois kisasta.

Trump tarvitsee enää alle 200 valitsijamiestä yltääkseen ehdokkuuden varmistavaan 1237 valitsijamieheen ennen heinäkuun puoluekokousta. Jäljellä oleva Kasich on valitsijamiehissä erittäin kaukana jäljessä. 

Miljardööri toivookin nyt, että voitot ja ylivoimainen johto hiljentäisivät vihdoin #NeverTrumpin eli ”Ei koskaan Trumpia” -liikehdinnän. Trumpin vastustajat käyttivätkin Indianan osavaltiossa enemmän rahaa kampanjointiin miljardööriä vastaan kuin Trump oman sanomansa esiintuomiseen. 

Trumpin menestyksen vuoksi yli puoluerajojen aletaan ymmärtää, että Yhdysvalloissa on oikeasti valtava joukko ihmisiä, jotka kannattavat Trumpin ideoita. He kannattavat, että maan rajat suljetaan muslimeilta. He myös kannattavat Meksikon rajalle muuria ja toivovat johtajaltaan aggressiivisuutta. 

Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, puolueen johdon ei auta kuin hyväksyä heidän tuleva ehdokkaansa. Trumpin menestys ei jätä demokraattisessa yhteiskunnassa muuta vaihtoehtoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme