Mainos
Mainos

KOMMENTTI: Ruotsalaisten ”sukellusvenelöytö” olikin 99 vuotta sitten uponnut hylky

Eilen ruotsalainen Expressen-lehti nostatti suuret otsikot ilmoittamalla, että Ruotsin rannikolta on löytynyt sukellusveneen hylky.

Arvuuttelut veneen alkuperästä lähtivät heti villisti liikkeelle. Oliko kyseessä kenties pieleen mennyt salainen operaatio vai mistä tarkemmin oli kyse?

Kohu on kuitenkin alkanut nopeasti laantua, kun asiasta tehtiin lisää selvitystyötä. Alkoikin paljastua, että kyseessä on hyvin todennäköisesti vuonna 1916 uponneen venäläisen Som (suomennettuna Monni) -sukellusveneen hylky.

Tiedot löytyvät täysin vapaasti muun muassa Militaryhonors-sivustolta. Som oli uponnut Tukholman edustalla törmättyään ruotsalaiseen höyrylaivaan.

Löytöä hehkutettiin eilen sensaatiomaiseksi, vaikka siis tiedossa on ollut jo lähes sadan vuoden ajan, että merialueella makaa vanha sukellusveneen hylky.

Lisäksi Dagens Nyheter kertoo, että kyseinen hylky on ollut sukeltajienkin tiedossa jo ainakin vuoden verran.

Ruotsalaisilla tuntuu olevan hyvin erityinen ja perinteikäs suhtautuminen sukellusveneiden jahtaamiseen liittyen. Jopa siinä määrin, että pohjakosketuksilta ei vältytä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme