Mainos
Mainos

KOMMENTTI: Ruotsissa poreilee pinnan alla

Kävin tänään erikoisen keskustelun 20 vuotta Ruotsissa asuneen Iranista tulleen insinöörin kanssa, joka ajaa ns. "huijaritaksia" eli sellaista, jota ei turisteille suositella.

Hän kertoi olevansa poikkeuksellisen huolissaan lintukodosta , joka joskus otti hänet avosylin vastaan. 

Mies epäili, että jos kaikki Tukholman ulkomaalaistaustaiset kuljettajat häädettäisiin, taksiliikenne pysähtyisi kokonaan. Pitänee aika hyvin paikkansa, jos katsoo Tukholman liikennettä.

Samalla työttömäksi jäisi asianajajia, insinöörejä, opettajia…. Hyvä koulutus ei ole Tukholman taksinkuljettajille harvinainen. Saattaisi myös monella muulla palvelualalla toiminta hidastua, kun ydinfyysikko lyö hanskat tiskiin.

Hän epäili myös, että maahanmuuttajista on tullut nykyajan länsimaiden ”orjia”. Palkat laskevat ja työehtosopimuksia ei noudateta.

Hän kertoi tekevänsä oman palkkansa eteen Tukholmassa töitä 7 vuorokautta viikossa. Tunteja kertyy kuulemma 70-80.

Lopulta hän sanoi joskus jopa ymmärtävänsä niitä maahanmuuttajia, jotka valitsevat jihadin lintukodon sijaan.

Monet ovat varoitelleet Tukholman pimeistä takseista ja liikaa laskuttavista kuljettajista. Hänen mielestään ilmiö on seurausta siitä, että normaalia työaikaa tekemällä ei Tukholmassa enää pärjää.

Vaihtoehtoina on se, että  mittari rullaa nopeammin kruunuja asiakkaan maksettavaksi (jos yrittää pysyä laillisen työajan puitteissa) tai sitten työpäivät venyvät.

Näin toimittajan näkökulmasta ajatus on kiinnostava...

Hän lisäsi vielä, että turisteille suositellut taksiyhtiöt ovat ruotsalaisten mahtisukujen omistuksessa ja että ruotsalaisnuoret ovat pilalle hemmoteltuja laiskimuksia. Hän myös huomautti, että taksi lentokentältä maksoi ennen parisataa kruunua enemmän kuin nyt.

Tästä päästiin sitten sujuvasti Persian kukoistukseen, antiikin Kreikkaan ja sivilisaatioiden tuhoon, joka vääjämättä seuraa liian pitkään jatkunutta yltäkylläisyyttä. Lopulta hän sanoi joskus jopa ymmärtävänsä niitä maahanmuuttajia, jotka valitsevat jihadin lintukodon sijaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme