Mainos
Mainos

Kommentti: Itä-Ukrainan konfliktin peitellyt syyt

Mistä Ukrainassa oikein soditaan on kysymys, joka askarruttaa yhä enemmän Ukrainan kriisin pitkittyessä.

Venäjän-mieliset perustelevat sotimista usein fasismin vastaisena taisteluna ja autonomian laajentamiselle. 

Venäjä kiistää olevansa sodan takapiru, mutta aseistaa ja tukee täysin yksiselitteisesti kapinallisjoukkoja, ja on todellisuudessa kaiken takana.

Mutta kyse on myös rahasta. Ei ole sattumaa, että taistelujen keskipiste on nyt Donetskissa. Se on vuosia johtanut Ukrainan rikostilastoja ja eri rikollisryhmät ovat vuosikymmeniä käyneet siellä omaa etupiirisotaansa.

Neuvostoliiton hajottua äkkirikastuneet oligarkit sijoittivat miljoonia 1,5 miljoonan asukkaan kaupunkiin ja kaupunkia hallitaan yhtä lailla Moskovasta kuin Donetskin kaupungintalolta.

Vaikka Ukrainan armeija on nyt vallannut Kramatorskn ja Slovianskin takaisin, ja eräänlainen käännekohta on tapahtunut, ei sota missään nimessä ole vielä ohi.

Pelissä on paljon muuta kuin venäläisvähemmistön suojelu tai venäjän kielen aseman turvaaminen. Kyse on ahneudesta, rikollisuudesta, vallasta ja rahasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme