Mainos
Mainos

Kommunistitaloutta jäljittelevä peli haastaa Monopolin

Puolassa on julkaistu kommunistiajan taloutta jäljittelevä lautapeli, joka haastaa tutun Monopolin. Siinä missä Monopolissa tarkoituksena on markkinatalouden hengessä ostaa parhaat kiinteistöt ennen muita pelaajia, Kolejka-pelissä tarkoitus on päihittää vastustaja jonottamalla.

Pelin on julkaissut instituutti, joka on perustettu natsien ja kommunistien hirmutekojen muistamiseksi. Instituutin historioitsija kuvaa Kolejkaa maailman tylsimmäksi peliksi ja muistuttaa, että jonotus oli 1970- ja 80-luvuilla sosialistivaltioiden arkea.

- Kuuden tunnin jonotus jokapäiväisten ruokaostosten kuten pihvien vuoksi oli normaalia, mutta jos olit tarpeeksi älytön halutaksesi vaikka huonekaluja, jonotus vei viikkokausia, historioitsija Tomasz Ginter kuvaa.

Pelin tarkoitus on jonottaa niin kauan, että kaikki kauppalistan ostokset on hankittu. Ostamista vaikeuttaa myös se, että kommunistiaikojen tapaan pelin kaupoissa ei yleensä ole mitään tarjolla.

Luonnollisesti pelissä on myös mahdollisuus turvautua mustan pörssin hankintoihin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme