Mainos
Mainos

Halusi äitinsä luo: Teini matkusti viisi tuntia laskutelineessä

Yhdysvalloissa uskomattomasta viiden tunnin lentomatkasta jäniksenä selvinnyt teini oli viettänyt yön koneen laskutelineessä ennen sen lähtöä, kertoo FBI.

FBI:n kuulustelema teini oli kertonut nukkuneensa ahtaassa laskutelinetilassa. Tapaus on nostanut lentokenttien turvatoimet jälleen suurennuslasin alle.

Nuori poika selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä viiden tunnin lentomatkasta San Josen lentokentältä Mauille.

Poika kertoi tutkijoille hiipineensä lentokentälle yön aikana. Hän oli valinnut Hawaiian Ailinesin koneen sattumalta. Poika kertoi kiivenneensä koneen vasemmanpuoleiseen laskutelineeseen ja nukahtaneensa sinne.

On epäselvää, kuinka kauan poika oli ollut laskutelineissä ennen koneen lähtöä. FBI:n agentti Tom Simonin mukaan poika oli kuitenkin ehtinyt nukkua ”kunnon yöunet”.

CNN:lle puhuneiden poliisiviranomaisten mukaan poika ei ollut matkalla Havaijille vaan Somaliaan äitinsä luo. Poika asuu isänsä kanssa Santa Clarassa, mutta pojan äiti Somaliassa.

Hawaiian Airlinesin koneen laskutelineisiin nukahdettuaan poika päätyi kuitenkin Havaijille Mauiin. Poika löydettiin Mauin kentältä tunti koneen laskeutumisen jälkeen sunnuntaina.

Pojan selviytyminen viiden tunnin lentomatkasta kylmissä ja vähähappisissa oloissa on melkoinen onnenpotku. Teinin on arvioitu olleen tajuttomana valtaosan matkasta.

Kansainvälisen ilmailuvirasto FAA:n mukaan vuoden 1947 jälkeen on rekisteröity kaikkiaan 105 tapausta, jossa koneen laskutelineissä on yritetty matkustaa jäniksenä. Tapauksista 80 on päättynyt kuolemaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme