Mainos
Mainos

Kongo väittää naapurimaiden hyökkäävän

Kongon demokraattinen tasavalta syyttää jo kahta naapurimaata hyökkäyksestä alueelleen. Presidentti Laurent Kabilan hallituksen edustaja sanoi, että Ugandan joukot ovat ylittäneet rajan koillisosissa Kongoa.

Aiemmin Kabilan edustaja syytti Ruandaa kapinallisten auttamisesta. Sekä Uganda että Ruanda ovat kiistäneet Kabilan syytökset. Molemmat maat olivat vuosi sitten auttamassa Kabilaa valtaa.

Kongon demokraattisessa tasavallassa eli entisessä Zairessa ovat taistelut kiihtyneet koko ajan hallituksen joukkojen ja kapinallisten välillä. Taisteluja käydään kahdella rintamalla sekä idässä että lännessä.

Kapinallisten kerrottiin menestyneen hyökkäyksessään ja vallanneen kaksikin strategisesti tärkeää aluetta. Toinen on idässä tärkeä öljykaupunki Muanda ja toinen lännessä Kitonan kaupunki, josta voi hallita Kongo-joen liikennettä.

Kongon hallitus ilmoitti eilen lisänneensä joukkojaan hyökkäykseen kapinallisia vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme