Mainos
Mainos

Kongolainen sissipäällikkö passitettiin Haagiin

Germain Katanga on toinen Haagiin luovutettu sissipäällikkö, joka on johtanut verilöylyjä Iturin alueella. Aiemmin Haagiin toimitettu Thomas Lubanga johti eri ryhmää.

Sotarikoksista syytetty kongolainen sissipäällikkö Germain Katanga on siirretty Haagiin vastaamaan rikoksistaan kansainvälisessä rikostuomioistuimessa ICC:ssä.

Katangaa, 29, syytetään kyläläisten joukkoteurastuksista, lapsisotilaiden käyttämisestä ja naisten seksuaalisesta orjuuttamisesta Kongon demokraattisen tasavallan koillisosassa Iturissa.

Katanga, joka tunnetaan myös nimellä Simba, suunnitteli ja johti hyökkäystä Bogoron kylässä. Parisataa asukasta murhattiin ja muita kyläläisiä kohdeltiin väkivaltaisesti.

Katanga on toinen Haagiin luovutettu sissipäällikkö, joka on johtanut verilöylyjä Iturin alueella. Aiemmin Haagiin toimitettu Thomas Lubanga johti eri ryhmää. Katangaa vastaan on nostettu kolme syytettä rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kuusi sotarikossyytettä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme