Mainos
Mainos

Kongon räjähdyksessä kuollut 200 ihmistä

Keskiafrikkalaisessa Kongon tasavallassa noin 200 ihmistä on kuollut ammusvaraston räjähdyksessä pääkaupungissa Brazzavillessä. Lisäksi noin 1500 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Ammusvarastossa syttyi ilmeisesti tulipalo, joka aiheutti räjähdysten sarjan. Palon sammutustöitä ovat vaikeuttaneet jatkuvat pienemmät räjähdykset.

Ammusvarasto sijaitsee lähellä asuinaluetta, ja useita rakennuksia on tuhoutunut kokonaan. Myös lähellä sijainnut katolinen kirkko vaurioitui räjähdyksissä. Kirkossa oli meneillään jumalanpalvelus räjähdysten aikaan.

-Ihmiset pakenevat paljain jaloin, jotkut ovat hädin tuskin pukeissa, missään ei näy autoja, busseja tai takseja, paikallinen asukas kertoi Brazzavillestä uutistoimisto AFP:lle.

Räjähdykset olivat niin voimakkaita, että ne rikkoivat ikkunoita jopa Kongojoen toisella puolella Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupungissa Kinshasassa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme