Mainos
Mainos

Kongon tarkkailijaryhmän aikalisä päättyy huomenna

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on asettanut huomisillan takarajaksi YK:n kansainvälisen ihmisoikeusryhmän tarkastusten aloittamiselle Kongossa. Ryhmä, jonka tarkoituksena on tutkia Rwandan hutu-pakolaisten joukkomurhia, joko aloittaa tarkastukset huomenna tai poistuu maasta.

Annan oli jo vähällä kutsua tutkijaryhmän pois eilen sen jälkeen kun Kongon presidentti Laurent Kabila ei ollut suostunut antamaan ryhmälle lupaa liikkua maassa vapaasti. Kongon ja Yhdysvaltain diplomaatit taivuttelivat hänet kuitenkin pidentämään aikarajaa vielä 48 tunnilla, YK:n edustaja kertoi.

-Annanista tuntuu, että hän ei voi perustella ryhmän pitämistä Kinshasassa pidempään, mikäli se ei siirry välittömästi kentälle suorittamaan tutkimuksia, joita varten se on tänne lähetetty, YK:sta kerrottiin.

Kansainvälinen tutkijaryhmä on ollut Kongossa jo elokuun lopusta asti. Ryhmän tarkoituksena on selvittää, pitävätkö tiedot hutupakolaisille tehdyistä julmuuksista paikkansa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme