Mainos
Mainos

Kongressiedustajaa ammuttiin – Donald ja Melania Trump yllätysvierailulle sairaalaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja tämän puoliso Melania Trump ovat vierailleet yllättäen republikaanien kongressiedustajan Steve Scalisen luona sairaalassa.

– Lähdin juuri sairaalasta. Republikaani Steve Scalise, yksi todella hienoista ihmisistä, on todella huonossa kunnossa, mutta hän on taistelija. Rukoilkaa Steven puolesta, Trump kirjoittaa Twitterissä

Scalisea, 51, ammuttiin keskiviikkoaamuna baseball-harjoituksissa Alexandriassa, Virginiassa. Hän sai osuman lantioonsa ja hänet leikattiin. Illalla Scalisea hoitava sairaala kertoi, että kongressiedustaja on kriittisessä tilassa leikkauksen jälkeen.

Valkoisen talon mukaan Donald ja Melania Trump veivät Scaliselle kukkia.

Kaikkiaan viisi ihmistä vietiin sairaalaan

Kaikkiaan viisi ihmistä vietiin sairaalaan, heidän joukossaan Scalise ja epäilty ampuja.

Presidentti Trump kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkoiltana Suomen aikaa, että ampuja kuoli vammoihinsa sairaalassa. Poliisi kertoi, että ampuja oli 66-vuotias Illinoisin osavaltiosta kotoisin oleva mies.

Haavoittuneista kaksi on kongressin poliiseja ja yksi texasilaisen kongressiedustajan avustaja. Viranomaisten mukaan vaikuttaa siltä, että teko oli suunniteltu.

Ampujan kerrottiin olevan demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkineen Bernie Sandersin innokas kannattaja. Sanders kommentoi eilen illalla, että tapahtumat Virginiassa ovat kammottavia.

Scalise on niin sanottu majority whip eli piiskuri, joka vastaa ryhmäkurista. Hän edustaa Louisianan osavaltiota. Hänet valittiin kongressiin vuonna 2008.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme