Mainos
Mainos

Kongressiedustajan alastonkuvat ja tuhmat videot julki – entistä alaista uhkaavat jättisakot Amerikan tapaan

Yhdysvaltain kongressiedustajan entistä työntekijää syytetään edustajan ja hänen puolisonsa alastonkuvien levittämisestä, kertoo Newsweek. Syytteen mukaan 35-vuotias mies oli päässyt puhelimeen käsiksi, kun kongressiedustaja antoi laitteen korjattavaksi.

Mies työskenteli kongressiedustajan alaisuudessa huhtikuusta 2015 kesäkuuhun 2016. Työsuhteen päätyttyä mies syytteen mukaan loi väärennetyn sähköposti- ja Facebook-tilin välittääkseen puhelimesta löytyneitä kuvia ja videoita. Hän myös kannusti välittämään kuvia ja videoita eteenpäin kongressiedustajan asuinalueen asukkaille.

Työntekijä välitti kuvia ja videoita myös 45-vuotiaalle naiskollegalleen. Naiskollega sai erillisen syytteen oikeuden häiritsemisestä, sillä hänen väitetään kertoneen kollegansa toiminnasta virheellistä tietoa viranomaisille.

Kumpaakin kongressiedustajan entistä työntekijää uhkaavat jättisakot. Miestyöntekijän saama syyte kuvien levittämisestä voi johtaa korkeintaan viiden vuoden vankeustuomioon. Oikeuden häiritsemisestä maksimituomio on neljä kertaa suurempi, 20 vuotta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme