Mainos
Mainos

Kongressivaalit käyntiin Yhdysvalloissa

Tänään alkavista konressivaaleista odotetaan kireitä. Lopullisten tulosten ennakoidaan viipyvän pitkälle huomiseen.

Yhdysvalloissa pidetään tänään kongressivaalit. Samalla valitaan mm. osavaltioiden kuvernöörejä sekä paikallisia viranomaisia. Itärannikolla vaalihuoneistot aukeavat klo 14 Suomen aikaa. Länsirannikolla vaalit alkavat kolme tuntia myöhemmin.

Kongressivaalista odotetaan kireää. Senaatin sadasta senaattorista 34:n paikka on täytettävänä, ja vain yhden paikan häviö veisi senaatin hallinnan demokraateilta. Edustajainhuoneeseen valitaan kaikki 435 edustajaa.

Edustajainhuone on republikaanien hallussa, mutta vain kuuden paikan menetys toisi enemmistön demokraateille. Monessa osavaltiossa käydään erittäin tiukkoja kamppailuja senaattorien paikoista.

Lopullisten tulosten ennakoidaan viipyvän ainakin pitkälle huomiseen. Kireä tilanne on nostanut vaalikuluja. Puolueet ovat käyttäneet vaalikamppailuun tänä vuonna enemmän rahaa kuin koskaan ennen ns. välivaaleissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme