Mainos
Mainos

Konservatiivit johtavat niukasti Australian mielipidekyselyissä

Australian vihreät saattavat ratkaista maan huomiset parlamenttivaalit. Konservatiivit johtavat työväenpuoluetta vain niukalla enemmistöllä, kertovat kyselyt.

Tänään julkaistujen mielipidekyselyjen mukaan tilanne on niin täpärä, että noin seitsemän prosentin kannatuksen omaavat vihreät ovat nyt vaa'ankieliasemassa.

Konservatiivisen pääministerin John Howardin kannatus on vain hieman suurempi kuin keskustaan painottuvan työväenpuolueen. Kymmenisen prosenttia 13 miljoonasta äänestäjästä ei sitä paitsi vielä ole päättänyt kantaansa.

Suurimmat mielipide-erot liittyvät Australian ulkopolitiikkaan. Lähes yhdeksän vuotta pääministerinä toiminut Howard lähetti australialaissotilaita Irakiin vastoin yleistä mielipidettä.

Työväenpuolueen johtaja Mark Latham kotiuttaisi Irakissa olevat australialaiset. Lisäksi hän kehittäisi Australian suhteita Aasiaan, jonka tulisi hänen mielestään olla YK:n ja Yhdysvaltain ohella yksi Australian ulkopolitiikan pääsuunnista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme