Mainos
Mainos

Konsuli: Puolet Bostonin suomalaismaratoonareista tavoitettu

Bostonin maratonille osallistui 17 suomalaismaratoonaria, joista kahdeksan on tavoitettu. He ovat kaikki hyvässä kunnossa räjähdysten jälkeen.

Suomen New Yorkin pääkonsulaatin konsuliyksikön vetäjän Ari Ralen mukaan kaikki tavoitetut suomalaiset ovat hyvässä kunnossa.

– Suomalaiset ovat ottaneet tilanteen hyvin rauhallisesti. Onneksi he eivät ole loukkaantuneet, Rale kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa konsulaatti yrittää tavoitella loppuja suomalaismaratoonareita. Paikalla on ollut paljon myös suomalaisia kannustajia. Heidän kunnostaan ei ole tietoa.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Bostonin räjähdysten tekijää tai motiivia ei vielä tiedetä. Uutistoimisto AFP:n lähde Valkoisesta talosta kertoo, että räjähdyksiä käsitellään terroritekona.

Poliisin mukaan kaksi pommia räjähti Bostonin maratonin maalialueella eilen illalla Suomen aikaa. Kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen. Yli sata on haavoittunut, osa vakavasti. Mediatietojen mukaan haavoittuneiden joukossa on useita lapsia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme