Mainos
Mainos

Konsuli vahvistaa: Greenpeace-aktivistit matkalla Pietariin

Suomen Pietarin pääkonsulaatin Murmanskin toimipisteestä vahvistetaan, että vangitut Greenpeace-aktivistit siirretään Pietariin.

 

Ympäristöjärjestö Greenpeace kertoi  aamulla, että vangitut 28 aktivistia ja kaksi freelancekuvaajaa ovat matkalla  Murmanskista Pietariin vankivaunussa, joka on kytketty pikajunaan. 

 – Viranomainen on vahvistanut, että he ovat matkalla junalla Pietariin. Siirtotoimenpide on alkanut tänä aamuna, sanoo konsuli Martti Ruokokoski.

Ruokokosken mukaan siirtoa on perusteltu sillä, että Pietari on Luoteis-Venäjän pääpaikka, jonne oikeudenkäynnit istuvat luontevimmin. 

– Yksityiskohtia ei ole kerrottu sen kummemmin. On vain vahvistettu, että he ovat matkalla junalla.

Ruokokoskelle ei ole myöskään kerrottu, minne vangitut aiotaan sijoittaa. Aktivistien tilanteesta tiedottaa jatkossa Pietarin pääkonsulaatti.

Greenpeacen mukaan vangittujen odotetaan saapuvan Pietariin huomenna aamupäivällä Suomen aikaa.

Kolmeakymmentä vangittua arktisen öljynporauksen vastustajaa syytetään huliganismista. Venäjän valtiollisen tutkimuskomission mukaan osa aktivisteista on saamassa syytteen myös viranomaisten vastustamisesta. 

Suomalaisen Sini Saarelan ja muiden aktivistien tutkintavankeusaika päättyy marraskuun 24. päivä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme