Mainos
Mainos

Koomapotilaaksi luultu mies kirjoittaa kirjan koettelemuksestaan

23 vuotta koomapotilaaksi luultu belgialaismies aikoo kirjoittaa kirjan piinaavista vuosistaan.

46-vuotias Rom Houben joutui auto-onnettomuuteen vuonna 1983, ja lääkärit luulivat hänen vajonneen koomaan turman seurauksensa. Todellisuudessa Houben oli tajuissaan koko ajan, mutta ei voinut kommunikoida halvauksensa vuoksi.

Vasta tutkija Steven Laureys huomasi uuden tekniikan avulla miehen aivotoiminnan. Tutkijan mukaan Houben on edelleen halvaantunut, mutta pystyy avustettuna käyttämään erikoisvalmisteista tietokoneen näppäimistöä.

- Hän aikoo kirjoittaa kokemuksistaan kirjan, mistä olen iloinen, Laureys sanoo. - Houben pystyy myös vastamaan monimutkaisiin kysymyksiin, kuten haluaako hän elää.

Ennen onnettomuuttaan Houben puhui neljää kieltä: ranskaa, hollantia, englantia ja hieman saksaa. Laureysin mukaan mies kykenee edelleen kommunikoimaan kaikilla kielillä. Hän lähettää myös tekstiviestejä äidilleen.

- Toivomme, että hän toipuisi niin paljon, että voisi kommunikoida ja liikkua pyörätuolillaan ilman avustusta, Laureys toteaa.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme