Mainos
Mainos

Kööpenhaminan ammuskelussa ollut: "Ampujalla automaattiase"

Tanskalainen poliitikko Jette Dali oli paikalla kööpenhaminalaisessa sananvapaustilaisuudessa ammuskelun sattuessa ja kertoo tapahtumista ruotsalaislehti Expressenille.

Kööpenhaminan ampumatapauksessa kuoli yksi siviili, kertoo poliisi uutistoimistojen mukaan. Lisäksi kolme poliisia on haavoittunut. Autolla paennutta ampujaa etsitään yhä.

Dalin mukaan ammuskelu alkoi paikallista aikaa noin kello 15:30, kun konferenssin yleisö oli kuuntelemassa Ranskan suurlähettilään puhetta.

– Heittäydyimme kaikki lattialle, kun kuulimme ampumisen ääniä. Laukauksia oli 20–40 ja ne kuulostivat automaattiaseilta, Dali kertoo lehdelle.

Ammuskelun loputtua ihmiset nousivat lattialta varovasti.

– Kukaan ei ollut hysteerinen, yksi ryhmä juoksi kadulle. Minä ja muutamat muut juoksimme ja piilouduimme tilan takahuoneeseen, koska pelkäsimme, että ammuskelijat ampuisivat ikkunoiden läpi.

Miehet ammuskelivat sananvapauskokouksessa, jossa oli läsnä myös islamia satirisoinut ruotsalainen taiteilija Lars Vilks. Hän selvisi ammuskelusta ehjin nahoin.

Poliisin mukaan isku oli suunnattu Vilksiä vastaan, ja se pitää sitä terroritekona.  

Muokattu juttua klo 22.13, ampujaepäiltyjä on enää yksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme