Mainos
Mainos

Kööpenhaminassa surraan kuollutta norsuvauvaa

Kööpenhaminan kauan odotettu norsuvauva on todennäköisesti kuollut, kertovat eläintarhan viranomaiset.

Eläintarhassa on odotettu innolla päivää, jolloin Suri-norsu synnyttäisi poikasen. Kiinnostus tulevaa norsuvauvaa kohtaan on ollut niin suurta, että eläintarha on lähettänyt live-videota norsuäidin aitauksesta. Asiasta kirjoittaa muun muassa The Local -uutissivusto.

Tänään eläintarhasta kuului kuitenkin huonoja uutisia. Eläinlääkärit olivat havainneet, että norsun sikiökalvo oli tullut ulos. Tämä on lähes varma merkki siitä, että sikiö on kuollut.

– Se tarkoittaa, että sikiökalvo on puhjennut, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että sikiö on kuollut. Parhaassa tapauksessa Suri pystyy kuitenkin synnyttämään kuolleen sikiön seuraavan kolmen tai neljän päivän kuluessa, eläintarhan eläinlääkäri Mades Bertlesen sanoin tiedotustilaisuudessa.

Jos sikiö ei tule ulos luonnollisesti, se joudutaan ehkä poistamaan.

– Se on melko monimutkainen toimenpide, jonka mielellämme välttäisimme, sillä se voi vaikuttaa Surin mahdollisuuksiin tulla uudestaan raskaaksi.

Tämä on jo toinen kerta, kun Surin raskaus päättyy surullisesti. Vuonna 2013 norsun vastasyntynyt poikanen kuoli pian syntymän jälkeen sydänvikaan.

Norsun raskaus kestää noin 22 kuukautta.

Vaikka Surin nykyinen norsunpoikanen on todennäköisesti kuollut, eläintarha aikoo jatkaa live-lähetystä norsuaitauksesta yleisen kiinnostuksen vuoksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme