Mainos
Mainos

Kopiorahaa kansanedustajien niskaan Tanskassa

Rahan valtaa vastustavan Ya Basta (Nyt riittää) -ryhmän aktivistit yllättivät tänään Tanskan kansanedustajat kaatamalla heidän niskaansa laatikkokaupalla kopiokoneella monistettuja seteleitä, joihin oli kirjoitettu iskulauseita. Aktivistit levittivät yleisölehterille myös julisteita, joissa luki "Lopettakaa Meksikon likainen sota" ja "Ei rahan hirmuvallalle".

-Heitämme rahat lattialle, sillä ihmiset ovat tärkeämpiä kuin raha, huusi eräs ryhmän jäsenistä. Tanskan parlamentti, kansankäräjät, ratifioi äskettäin EU:n ja Meksikon kauppaa ja poliittista yhteistyötä koskevan sopimuksen. Ya Basta -ryhmän mukaan sopimus merkitsee käytännössä sitä, että EU hyväksyy Meksikon hallituksen ihmisoikeusloukkaukset.

-Eurooppalaiset yritykset rikastuvat sopimuksen avulla samaan aikaan, kun Meksikossa rikotaan ihmisoikeuksia ja työläisten perusoikeuksia, mielenosoittajat huusivat. Neljä aktivistia pidätettiin mielenilmauksen jälkeen. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme